Trebuie să am o activitate zilnic sau mă pot organiza cum doresc?
Vă puteți organiza cum doriți, atâta timp cât parcurgeți distanța integrală până la termenul limită. Ideal este să vă faceți un program regulat și să vă țineți de el.

Care sunt activitățile care se iau în calcul?
Puteți participa în mers (powerwalking sau hiking), alergare (afară sau pe bandă), cu bicicleta (afară sau în interior) sau înot (afară sau în bazin); unde și când doriți (respectând toate regulile impuse de autorități, bine-înțeles!). Atât antrenamentele regulare, cât și concursurile. Nu se iau în considerare distanțele parcurse pentru activitățile regulare, zilnice (de exemplu, ce acumulăm prin casă, umblând între camere, sau ce umblăm pe afară pentru treburile cotidiene, mers/venit de la serviciu, etc) ci doar cele efectuate cu scopul dedicat de antrenamente sau concurs.

Am alergat la munte, cu diferență de nivel. Se ia în calcul distanța de pe ceas sau se convertește în distanța echivalentă pe plat?
Se consideră strict distanța de pe ceas. Aveți totuși și posibilitatea de a contabiliza și diferența de nivel, cu rol informativ.

Dacă mă înscriu online după data de 1 ianuarie 2021, mi se iau în considerare kilometrii făcuți de la începutul anului până la data efectivă a înscrierii?
Nu. Dacă vă înscrieți până la sau în 1.01, vi se iau în calcul km făcuți din 1.01. Dacă vă înscrieți după 1.01, vi se iau în calcul km făcuți de la data confirmării ca participant.

Mă pot transfera la altă opțiune de distanță?
Toți participanții au dreptul la o singură solicitare de transfer la altă tură (în cadrul aceluiași sport), până la 30.06.2021. Solicitatea este gratuită, dar odată efectuată mutarea, aceasta devine definitivă și este strict responsabilitatea participantului să o finalizeze integral până la finalul evenimentului pentru a căpăta statutul de Finisher.

Mă pot transfera la alt sport?
Nu sunt acceptate solicitările de transfer de la un sport la altul; un participant se poate înscrie ulterior la un alt sport, dacă dorește, prin completarea formularului de înscriere și achitarea taxei de participare.

Cum transmit kilometrajul parcurs?
Pentru fiecare activitate, furnizați distanța parcursă utilizând formularul din contul dvs. Este recomandat să o faceți cu frecvență, și să nu lăsați să se adune prea multe activități neintroduse; vă va fi și dvs, și nouă mai facil. Utilizatorii Strava și Garmin Connect beneficiază de importul automat al activităților.

Cu ce precizie se introduc distanțele?
Două zecimale; însumarea este făcută automat, luându-se în calcul și zecimalele.

Putem participa ca Echipă?
Da (funcționalitate aflată în dezvoltare). Toți membrii echipei vor primi datele de acces iar km adăugați de fiecare membru se însumează automat în cadrul echipei. Echipele vor avea provocări, trasee si tabele cu Progresul Echipelor diferite de cele ale participanților individuali.

Se acordă premii pentru primii clasați?
Nu. Mergem pe încredere în realizarea progresului participanților (vizavi de datele transmise de aceștia) și suntem convinși că nimeni nu are nici un motiv să își fure singur căciula doar pentru „gloria” de a fi terminat pe primele locuri, dar asta nu garantează o întrecere absolut corectă ca în lumea reală: același traseu, aceleași condiții, etc. Din aceste motiv, acest Eveniment are caracter Participativ și nu Competitiv! Detaliile aici.

Când și cum îmi primesc catarama sau medalia de finisher?
După 31.12.2021, în cadrul Ceremoniei de Premiere sau prin curier.

Nu domiciliez în România, pot participa?
Da.

Cum achit înscrierea?
Detalii pentru plata taxei de participare prin transfer bancar:

  • Suma: vedeți aici detaliile, în funcție de opțiunea / pachetul ales și perioadă
  • Beneficiar: SIGHTRUNNING | Banca: ING Bank | Cod SWIFT: INGBROBU
  • IBAN (contul în RON nr.) RO03INGB0000999906285778
  • la detalii de plată menționați: „taxă part. AR2021”, CNP-ul Ordonatorului plății (necesar pt eliberarea facturii, care este obligația noastră legală) și numele persoanei pt care se achită în clar (doar dacă acesta este diferit de numele Ordonatorului plății).