Întrebări frecvente

Trebuie să am o activitate zilnic sau mă pot organiza cum doresc?

Vă puteți organiza cum doriți, atâta timp cât parcurgeți distanța integrală până la termenul limită. Ideal este să vă faceți un program regulat și să vă țineți de el – acesta este și scopul principal al evenimentului nostru.

Care sunt activitățile care se iau în calcul?

Puteți participa în mers (powerwalking sau hiking), alergare (afară sau pe bandă), cu bicicleta (afară sau în interior), cu rolele, înot (afară sau în bazin), practicând sporturile nautice (caiac, canoe, canotaj, etc) sau sporturile de iarnă (ski, snowboarding, patinaj, etc); unde și când doriți.

Atât antrenamentele regulare, cât și concursurile.

Nu se iau în considerare distanțele parcurse pentru activitățile regulare, zilnice (de exemplu, ce acumulăm prin casă, umblând între camere, sau ce umblăm pe afară pentru treburile cotidiene, mers/venit de la serviciu, etc) ci doar cele efectuate cu scopul dedicat de antrenamente sau concurs.

Am alergat la munte, cu diferență de nivel. Se ia în calcul distanța de pe ceas sau se convertește în distanța echivalentă pe plat?

Se consideră strict distanța de pe ceas. Vi se contabilizează și diferența de nivel, pentru provocarea „Everest”.

Mă pot transfera la altă opțiune de distanță?

Toți participanții au dreptul la o singură solicitare de transfer la altă opțiune de distanță (în cadrul aceluiași sport), până la 30.06.2023. Solicitarea este gratuită, dar odată efectuată mutarea, aceasta devine definitivă și este strict responsabilitatea participantului să o finalizeze integral până la finalul evenimentului pentru a căpăta statutul de Finisher.

Mă pot transfera la alt sport?

Nu sunt acceptate solicitările de transfer de la un sport la altul; un participant se poate înscrie ulterior la un alt sport, dacă dorește, prin completarea formularului de înscriere și achitarea taxei de participare.

Cum transmit kilometrajul parcurs?

Utilizatorii Strava și Garmin Connect beneficiază de importul automat al activităților.

Dacă utilizați alte platforme, verificați în Strava, e posibil să le puteți conecta de acolo.

Dacă nu utilizați nicio platformă, activitățile se pot introduce manual, utilizând formularul din contul dvs. Este recomandat să o faceți cu frecvență, și să nu lăsați să se adune prea multe activități neintroduse; vă va fi și dvs, și nouă mai facil.

Cu ce precizie se introduc manual distanțele?

Două zecimale; însumarea este făcută automat, luându-se în calcul și zecimalele.

Putem participa ca Echipă?

Da. Membrii echipei se înscriu individual (pe traseele „naționale”) și indică din contul personal din care echipă doresc să facă parte. Km adăugați de fiecare membru se însumează automat în cadrul echipei (indiferent de sport) și definesc avansul Echipei pe traseul global ales. Toate detaliile despre echipe sunt disponibile în meniul omonim.

Se acordă premii pentru primii clasați?

Nu. Mergem pe încredere în realizarea progresului participanților (vizavi de datele transmise de aceștia) și suntem convinși că nimeni nu are nici un motiv să își fure singur căciula doar pentru „gloria” de a fi terminat pe primele locuri, dar asta nu garantează o întrecere absolut corectă ca în lumea reală: același traseu, aceleași condiții, etc. Din aceste motiv, acest Eveniment are caracter Participativ și nu Competitiv! Detaliile aici.

Când îmi primesc medalia de finisher?

În prima jumătate a lunii ianuarie 2024.

Nu domiciliez în România, pot participa?

Da. Puteți participa de oriunde din lume.

Am finalizat integral doar o probă din pachetul Duatlon / doar două probe din pachetul Triatlon. Sunt Finisher al acestor probe?

Nu. Participanții înscriși la pachetele Duatlon sau Triatlon dobândesc statutul de Finisher la terminarea cu succes a tuturor opțiunilor de distanță alese.

Cum achit înscrierea?

Deocamdată doar prin transfer bancar; detalii pentru plata taxei de participare:

  • Suma: vedeți aici detaliile, în funcție de opțiunea / pachetul ales și perioadă
  • Beneficiar: SIGHTRUNNING | Banca: ING Bank | Cod SWIFT: INGBROBU
  • IBAN (contul în RON nr.) RO03INGB0000999906285778
  • la detalii de plată menționați: „taxă part. AR2023”, CNP-ul Ordonatorului plății (necesar pt eliberarea facturii, care este obligația noastră legală) și numele persoanei pt care se achită în clar (doar dacă acesta este diferit de numele Ordonatorului plății).