Regulament

1. Ce este „Aleargă România!”

„Aleargă România!” este un eveniment virtual cu kilometri reali al cărui scop este să impulsioneze cât mai multă lume să adopte un stil de viață activ și să își depășească propriile limite, oferind participanților atât o motivație suplimentară pentru a practica sportul preferat, cu frecvență, pe tot parcursul anului, cât și informații interesante despre localitățile prin care „trec” pe traseul virtual.

2. Organizatorul evenimentului

Organizatorul evenimentului este SC SIGHTRUNNING SRL, persoană juridică română înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului Timiş cu nr. J35/2635/2016, cod fiscal 36563242, în parteneriat cu instituții publice și private, cu sponsori, asociații și persoane juridice sau fizice.

Toate informațiile despre Eveniment sunt disponibile pe site-ul https://aleargaromania.ro/  și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/AleargaRomania/

Participanții sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament, care este întocmit conform legislației aplicabile în România, fiind disponibil în mod public oricărei persoane interesate, pe site-ul oficial.

3. Perioada de desfășurare a evenimentului

01 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023.

4. Trasee virtuale

Pe rutele naționale, pentru provocările individuale și pe rutele globale, pentru provocările pe echipe: https://aleargaromania.ro/trasee-editia-2023/

5. Sporturi și opțiuni de distanță: 

  • Mers: tura scurtă (300 km), tura medie (600 km), tura lungă (983 km dus sau 1.966 km dus-întors);
  • Alergare: tura scurtă (300 km), tura medie (600 km), tura lungă (983 km dus, 1.966 km dus-întors sau 3.004 km circulară), tura ultra (6.008 km circulară dus-întors);
  • Ciclism: tura scurtă (983 km dus), tura medie (1.966 km dus-întors), tura lungă (3.004 km circulară sau 6.008 km circulară dus-întors);
  • Role: tura scurtă (983 km dus), tura medie (1.966 km dus-întors), tura lungă (3.004 km circulară);
  • Înot: tura scurtă (100 km), tura medie (250 km), tura lungă (500 km);
  • Sporturi nautice (caiac, canoe, canotaj, etc): tura scurtă (500 km), tura medie (1.000 km), tura lungă (1.500 km);
  • Sporturi de iarnă (ski, snowboarding, patinaj, etc): tura scurtă (983 km dus), tura medie (1.966 km dus-întors), tura lungă (3.004 km circulară).

6. Modul de desfășurare:

Participanții își acumulează kilometrii parcurși în viața reală și au la dispoziție toată perioada din 1.01.2023 (sau după, pentru înscrieri ulterioare) până în 31.12.2023 pentru a ajunge la Finish, în funcție de opțiunea de distanță aleasă.

Nu ne întâlnim deci la o linie de start reală, ci fiecare își face antrenamentele obișnuite în zona lui de domiciliu.

Se poate participa în mers (powerwalking sau hiking), alergare (afară sau pe bandă) cu bicicleta, cu rolele, înot, practicând sporturile nautice sau cele de iarnă; unde doresc și când doresc participanții (respectând toate regulile impuse de autorități, bineînțeles!).

Pentru fiecare activitate, participanții furnizează online distanța parcursă și pe măsură ce avansează pe harta virtuală a traseului primesc detalii interesante despre punctele de interes prin care „trec”; o bună ocazie să ne cunoaștem țara! Se pot contabiliza inclusiv kilometrii realizați în cursele din lumea reală.

Toți participanții care completează distanța pentru care s-au înscris (la toate probele, pentru pachetele Duatlon sau Triatlon – cu două sau trei sporturi) până duminică 31 decembrie 2023 la ora 23:59 cel târziu primesc statutul de Finisher și diploma evenimentului în format electronic (odată cu finalizarea traseului, imediat după validarea distanțelor introduse) precum și medalia personalizată a evenimentului (în prima jumătate a lunii ianuarie 2024, când vom avea tabloul complet al tuturor finisherilor).

Important este să ducă această provocare până la capăt; contează mai puțin pe ce loc ajung, cât faptul că au găsit tăria, consecvența și determinarea pentru a o finaliza cu succes!

7. Înscrierea

Opțiunile din cadrul evenimentului “Aleargă România!” sunt destinate celor care doresc să adopte un mod de viață activ și care sunt apți din punct de vedere medical, fizic și mental să susțină acest tip de efort, pe perioadă îndelungată. Organizatorii  recomandă tuturor persoanelor să consulte un medic înainte de a se apuca de orice formă de efort fizic.

Înscrierea ca participant se realizează prin completarea formularului disponibil la https://aleargaromania.ro/editia-2023/

8. Taxa de participare

Cuprinde cheltuielile de producție a medaliei 2023, precum și pe cele de gestionare de-a lungul întregului an a datelor oferite de platforma site-ului.

Se poate participa la unul sau mai multe sporturi. Pentru pachetele Duatlon sau Triatlon (orice combinație de două sau trei sporturi) sunt disponibile reduceri.

Perioada de înscriere: expediere în România (1 – 2 – 3 sporturi) expediere în străinătate (1 – 2 – 3 sporturi)
01.09.2022 – 31.10.2022 (taxa minimă) 99 – 169 – 210 RON 40 – 45 – 50 EUR
01.11.2022 – 31.12.2022 (taxa redusă) 109 – 179 – 220 RON 45 – 50 – 55 EUR
01.01.2023 – 31.08.2023 (taxa regulară) 119 – 189 – 230 RON 50 – 55 – 60 EUR

Bonusuri de fidelitate:

  • Participanții (persoanele cu număr BIB alocat) la toate cele trei ediții Aleargă România (2020, 2021 și 2022) – indiferent dacă au dobândit sau nu statutul de Finisher – se pot înscrie oricând pînă la 31.08.2023 achitând taxa minimă, aferentă primei perioade de înscriere.
  • Participanții (persoanele cu număr BIB alocat) la două ediții Aleargă România – indiferent dacă au dobândit sau nu statutul de Finisher – se pot înscrie în intervalul 01.01.2023 – 31.08.2023 achitând taxa redusă, aferentă celei de-a doua perioade de înscriere.
  • La ediția cu numarul 5 (cea din 2024), toate persoanele care vor fi participat la toate cele patru ediții anterioare vor avea înscrierea gratuită.

Taxa se poate achita prin transfer bancar:

  • Beneficiar: SIGHTRUNNING | Banca: ING Bank | Cod Swift: INGBROBU
  • IBAN (nr. de cont): RO03INGB0000999906285778
  • la detaliile de plată menționați: „taxă participare AR2023”, CNP-ul Ordonatorului plății (necesar pt eliberarea facturii, care este obligația noastră legală) și numele persoanei pt care se achită (dacă acesta este diferit de numele Ordonatorului plății).

În caz de abandon, retragere din orice motiv, descalificare sau eșec în finalizarea cu succes a traseului, taxa de participare nu se returnează.

În cazul anulării evenimentului, taxa de participare nu se returnează.

Pentru transferul înscrierii către altă persoană sau pentru transferul de la o opțiune de distanță la alta, în cadrul aceluiași sport, nu se percepe taxă de transfer.

9. Pachetul de concurs

Kit-ul de concurs cuprinde numărul de concurs în format electronic (care se acordă tuturor participanților înscriși), diploma de finisher în format electronic și medalia personalizată (care se acordă doar participanților care finalizează opțiunea / toate opțiunile de distanță pentru care au optat, în cazul pachetelor Duatlon sau Triatlon) în timpul limită alocat.

10. Startul și transferul la altă opțiune de distanță

Startul are loc la data de 01.01.2023, dar participanții se pot alătura și mai târziu, până la 31.08.2023.

Toți participanții au dreptul la o singură solicitare de transfer la altă opțiune de distanță (în cadrul aceluiași sport), până la 30.06.2023. Solicitarea este gratuită, dar odată efectuată mutarea, aceasta devine definitivă și este strict responsabilitatea participantului să o finalizeze integral până la finalul evenimentului pentru a căpăta statutul de Finisher.

Nu sunt acceptate solicitările de transfer de la un sport la altul.

Un participant se poate înscrie ulterior la un alt sport, dacă dorește, prin completarea formularului de înscriere și achitarea taxei de participare aferente perioadei respective.

11. Retragerea din concurs / Abandonul

Participantul care nu mai poate sau nu mai dorește să continue are obligația de a anunța Organizatorul printr-un email la mail@AleargaRomania.ro.

Taxa de participare nu se returnează.

12. Descalificarea

Organizatorul își rezervă dreptul de a descalifica orice participant care:

  • folosește alt mijloc de deplasare în cadrul sportului la care participă;
  • completează în cont, cu bună știință și în mod repetat, un număr de kilometri eronat;
  • crează o atmosferă neplăcută sau stânjenitoare pentru ceilalți participanți la concurs, în mediile online în general sau pe grupul de Facebook https://www.facebook.com/groups/aleargaromania/ și/sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/aleargaromania/ în special.

Taxa de participare nu se returnează.

13. Clasamente și premii

Desfășurându-se virtual, nu este posibil să se poată facă un „clasament” în sensul clasic al termenului, care să compare în mod onest și corect performanța tuturor, pe aceeași scală:

  • deoarece participanții aleargă în lumea reală pe trasee diferite, în condiții diferite;
  • deoarece „cronometrarea” (respectiv, măsurarea distanțelor parcurse) nu este făcută de un observator independent, ci chiar de participanții înșiși (chiar dacă mergem pe sistemul „pe încredere” și suntem convinși că toți participanții își vor raporta în mod onest „kilometrajul” zilnic și nu își vor fura singuri căciula, doar pentru „gloria” unui titlu fără miză sportivă reală, de „a fi ajuns primul / prima”).

Progresul participanților ia în calcul strict distanțele raportate de participanți, fără pretenția de a le verifica sistematic. În cazul în care Organizatorii vor constata (sau li se va aduce la cunoștință) că există cifre neconforme realității vor solicita explicații și vor acționa în consecință (putând anula acele activități sau descalifica participantul respectiv), dar scopul lor nu este de a face „poliție” ci de a-și dedica energia în primul rând dezvoltării capabilităților site-ului pentru a oferi o experiență plăcută participanților. Organizatorii pleacă de la presupoziția că niciun participant nu își va fura singur căciula, raportând activități nerealiste, dar vor verifica prin sondaj activitățile raportate de participanți.

Ce ne interesează deci este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes opțiunea la care s-au înscris, în timpul alocat.

Întrecerea este deci mai degrabă a fiecăruia cu sine și cu propriile limitări, decât cu ceilalți. Ideea nu este atât să îi „batem” pe ceilalți, ci să ne îmbunătățim fiecare pe sine!

Bine-înțeles că aplaudăm și admirăm efortul celor care vor ajunge primii, dar în egală măsură îi vom felicita și pe cei mai lenți Finisheri! Determinarea de a nu ceda, consecvența și mobilizarea interioară pentru a reuși sunt de admirat, la fel cum de admirat este și prestația atleților de performanță!

Din aceste motive nici nu se oferă premii celor care vor ajunge primii, ci toți Finisherii – și cel mai rapid și cel mai lent – vor primi aceeași medalie, pe care să o poarte cu mândrie și care să le aducă aminte de truda prin care au trecut și de greutățile pe care le-au depășit pentru a o obține. Și care să le dea încredere că de acum înainte pot împlini orice își propun să facă!

14. Dreptul la imagine

Participanții pot transmite în mod voluntar către Organizator fotografii sau filmări din timpul evenimentului pentru a fi folosite în scop de promovare a evenimentului sau de informare asupra acestuia. Transmiterea fotografiilor sau a filmărilor nu este obligatorie iar participarea la eveniment nu este condiționată de aceasta.

În măsura în care participanții decid să transmită fotografii sau filmări prin postarea pe canalele media ale Evenimentului (respectiv pe Instagram, pe Pagina sau în Grupul de Facebook), aceștia acordă în mod explicit Organizatorului permisiunea de a utiliza pozele sau video-urile furnizate de participanți și de a le reproduce, pe orice tip de suport, în orice format, respectiv de a reproduce și reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natură, numele, vocea, imaginea și informații referitoare la activitatea sportivă desfășurată în contextul evenimentului.

Pentru minori acest consimțământ este dat de către părinții acestora, de către ocrotitorii legali (părinți, tutore, etc) care efectuează înscrierea în numele acestora, sub condiția ca drepturile și interesele majore ale acestora să nu fie lezate.

Participantul garantează că imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate.

Organizatorului îi este interzisă în mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii în orice format cu caracter rasist, xenofob, etc. și mai mult este interzisă orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

Participanții sunt informați prin prezentul Regulament că imaginea lor poate fi accesibilă pe Pagina de Facebook https://www.facebook.com/AleargaRomania/, pe Grupul de Facebook https://www.facebook.com/groups/aleargaromania, pe contul de Instagram https://www.instagram.com/AleargaRomania/; în tabelul cu Progresul Participanților de pe site-ul https://aleargaromania.ro/, participanții înțeleg că orice utilizator de internet îi poate identifica după nume, prenume și /sau numărul BIB.

15. Datele personale

Organizatorul colectează următoarele date: nume și prenume, sexul, vârsta, adresa de domiciliu, numărul de telefon mobil, adresa de e-mail.

Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie în vederea înregistrării participanților, pentru organizarea corespunzătoare a evenimentului. Rezultatele personale vor fi de asemenea înregistrate de către participanții înșiși și publicate în vederea creării tabloului cu progresul participanților.

Refuzul de a furniza datele

Datele solicitate sunt esențiale pentru organizarea evenimentului. În cazul refuzului persoanei de a furniza aceste date, organizatorul va refuza înscrierea la eveniment. Prin înscriere, participantul consimte la înregistrarea, prelucrarea, utilizarea datelor personale în scopurile descrise la acest paragraf.

Angajamentul de a nu dezvălui datele personale

Organizatorul nu dezvăluie datele personale colectate niciunei terțe părți cu excepția situației când există o obligație legală în acest sens, la cererea autorităților îndreptățite.

Organizatorul poate dezvălui Sponsorilor datele personale, cu acordul persoanei în cauză, pentru ca persoana să poată intra în posesia obiectelor oferite de aceștia.

Drepturi – conform Regulamentului General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal ale  participanților:

  • dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor;
  • dreptul de a accesa datele personale pe care le deține organizatorul;
  • dreptul de a rectifica datele personale pe care le deține organizatorul în cazul în care acestea sunt incorecte sau incomplete;
  • dreptul de a fi uitat, adică dreptul de a solicita retragerea datelor personale deținute;
  • dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale;
  • dreptul la portabilitatea datelor adică de a fi transferate la o altă organizație;
  • dreptul de a obiecta ca datele dumneavoastră personale să fie folosite în anumite scopuri.

Participanții sunt de acord ca Organizatorul să procedeze la colectarea și prelucrarea datelor lor personale pe teritoriul României, direct și/sau prin împuterniciții și/sau partenerii contractuali ai acestuia, în scopul de a participa la campaniile de informare derulate de către organizator sau în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de acesta.

16. Participarea pe Propria Răspundere

Fiecare persoană înscrisă este de acord să participe pe propria răspundere. Organizatorul și partenerii acestuia nu sunt răspunzători de posibilele accidentări și/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment.

Participanții care suferă un accident sau orice fel de pagubă fizică sau materială renunță prin însăși înscrierea la Eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri sau de a recurge în instanță împotriva oricărei persoane implicată în organizarea Evenimentului, în special împotriva: organizatorului, sponsorilor sau partenerilor.

Participanții poartă întreaga responsabilitate civilă și penală pentru orice daună provocată de aceștia altor persoane în timpul Evenimentului.

Participanții își asumă total răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul Evenimentului.

17. Recomandări

Este recomandat ca participanții să își facă un test la efort și să consulte un medic specializat, înainte de a se apuca de orice tip de activitate care implică efort fizic prelungit.

Este recomandat ca participanții să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiții sportive.

18. Despre Privacy

Participanții sunt liberi să decidă dacă doresc sau nu să includă link-uri la activitățile lor, iar toate activitățile adăugate manual pot fi salvate fără a fi necesară includerea vreunui link.

În cazul activităților importate automat (din Strava sau Garmin Connect), vă rugăm să aveți în vedere că link-urile către acestea sunt vizibile pentru ceilalți participanți confirmați la Aleargă România. Link-urile nu sunt disponibile publicului larg care vizitează site-ul, dar ceilalți participanți autentificați pe site le pot vizualiza.

Iată două recomandări generale legate de Privacy:

  • nu începeți și nu încheiați înregistrarea activităților dvs. sportive chiar din fața domiciliului;
  • este bine să alternați traseele și orele de start.

Aveți de asemenea în vedere că atât în Strava cât și în Garmin Connect puteți decide ce categorii au dreptul de a vă vizualiza activitățile (doar dvs., persoanele cărora le aprobați explicit accesul sau oricine).

În ambele platforme de mai sus puteți de asemenea crea o zonă de privacy în jurul unei adrese anume (ca de pildă domiciliul dvs), pentru a ascunde punctul exact de unde încep și unde se termină activitățile. Dvs. veți putea vedea ruta integral, dar ceilalți vor putea vedea doar partea de mijloc.

Aceste setări de Privacy cât și multe altele sunt disponibile aici:

Vă recomandăm insistent să vă uitați la setările disponibile și să utilizați cel puțin următoarele:

  • să permiteți doar persoanelor aprobate de dvs (Followers) să vă vizualizeze detaliile activităților dvs;
  • să definiți o zonă de privacy în jurul locului de unde vă începeți / terminați deobicei activitățile.

19. Alte precizări

Participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător.

Participanții își dau acordul pentru primirea de informații, pe email, cu privire la eveniment (noutăți / newsletter).

Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru eventuale premii oferite din partea partenerilor și/sau colaboratorilor săi și nu este răspunzător de plata de taxe sau a altor obligații financiare legate de aceste premii.

În cazul în care organizarea evenimentului este împiedicată de evenimente de forță majoră, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, încheierea, amânarea sau prelungirea Evenimentului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a actualiza prezentul Regulament de câte ori este necesar, cu informarea corespunzătoare a celor interesați.

Prezentul Regulament a fost întocmit și va fi făcut public, conform legislației în vigoare, pe întreaga perioadă de desfășurare a Evenimentului, acesta putând  fi consultat la adresa https://aleargaromania.ro/regulament-2023/