“Aleargă România!” este un eveniment virtual cu kilometri reali, care se adresează atât celor cu experiență în sport, cât și celor care se află la început.

Scopul nostru este să vă impulsionăm să trăiți un stil de viață activ și să vă depășiți propriile limite, oferindu-vă o motivație suplimentară pentru a practica sportul preferat, cu frecvență, pe tot parcursul anului, cât și informații interesante despre localitățile prin care veți „trece” pe traseul virtual.

Nu este vorba despre o cursă competitivă! Întrecerea este a fiecăruia cu sine, și nu cu ceilalți participanți! Vrem ca în fiecare „azi” să fim un pic mai buni decât noi cei de „ieri”.

Participanții nu se întâlnesc la o linie de start reală, ci fiecare își face antrenamentele obișnuite în zona lui de domiciliu (unde și când dorește) și își convertește kilometrii din viața reală, încărcându-i treptat în contul său și avansând astfel pe harta virtuală a traseului înspre linia de sosire. Se pot contabiliza inclusiv kilometrii realizați în cursele din lumea reală.

Se participă:

Individual

Puteți alege dintre 5 categorii de sporturi separate, iar pentru fiecare sport există opțiuni de distanțe scurte, medii sau lungi, pe traseele naționale de mai jos:
Mers: tura scurtă (300 km), tura medie (600 km), tura lungă (dus 983 km), tura lungă (dus-întors 1.966 km);
Alergare: tura scurtă (300 km), tura medie (600 km), tura lungă (dus 983 km), tura lungă (dus-întors 1.966 km), tura lungă (circulară 3.004 km);
Ciclism: tura scurtă (dus 983 km), tura medie (dus-întors 1.966 km), tura lungă (circulară 3.004 km), tura lungă (circulară dus-întors 6.008 km);
Înot: tura scurtă (100 km), tura medie (250 km), tura lungă (500 km);
Sporturi nautice (caiac, canoe, canotaj, etc): tura scurtă (500 km), tura medie (1.000 km), tura lungă (1.500 km).

Pentru persoanele super-active care doresc o provocare suplimentară, oferim pachetele Duatlon și Triatlon, în care puteți combina oricare două sau trei sporturi, cu orice opțiune de distanță; pentru aceste pachete, beneficiați de reduceri.

În plus, se poate participa și pe echipe

Membrii echipei se înscriu individual, pe traseele „naționale”, alegând dintre sportul/rile și opțiunile de distanță de mai sus (provocarea individuală a fiecăruia); kilometrii realizați de toți membrii echipei (indiferent de sport) se însumează pentru a defini avansul echipei pe traseul „global” de 22.519 km. Din formularul de înscriere puteți crea sau vă puteți alătura unei singure echipe, care poate conține maxim 40 de membri.

Evenimentul este oferit pe tot parcursul anului 2022:

  • începem din 1 ianuarie;
  • vă puteți înscrie oricând pînă pe 31 august;
  • vă puteți modifica opțiunea/opțiunile de distanță pînă pe 30 iunie;
  • echipele trebuie definitivate pînă pe 1 mai;
  • toți participanții care completează distanța pentru care s-au înscris până pe 31 decembrie, la ora 23:59 cel târziu, primesc statutul de Finisher și catarama personalizată sau medalia evenimentului, la alegere.

Important pentru noi este să vă motivăm să duceți această provocare până la capăt; contează mai puțin cât de repede ajungeți la linia de sosire, cât faptul că ați găsit tăria, consecvența și determinarea pentru a persevera până la final!

Un eveniment