Trebuie să alerg zilnic sau mă pot organiza cum vreau eu?
Poți să alergi (sau să mergi) cât de mult dorești, în ce zi dorești, atâta timp cât parcurgi distanța integrală până la termenul limită. Ideal este să îți faci un program regulat și să te ții de el.

Care sunt activitățile care se iau în calcul?
Alergare (afară sau pe bandă) și mers pe jos (inclusiv hiking). Atât antrenamentele regulare, cât și concursurile. Nu se iau în considerare kilometrii făcuți pe bicicletă (obișnuită sau home-trainer, eliptică, etc). Nu se iau în considerare distanțele parcurse pentru activitățile regulare, zilnice (de exemplu, ce acumulăm prin casă, umblând între camere, sau ce umblăm pe afară pentru treburile cotidiene, mers/venit de la serviciu, etc) ci doar cele efectuate cu scopul dedicat de antrenamente sau concurs.

Am alergat la munte, cu diferență de nivel. Se ia în calcul distanța de pe ceas sau se convertește în distanța echivalentă pe plat?
Se consideră strict distanța de pe ceas. Traseul virtual are și el o diferență de nivel cumulată de 12.473 m+ 🙂

Dacă mă înscriu online după data de 1.06, mi se iau in considerare kilometrii făcuți de atunci până la data efectivă a înscrierii?
Nu. Dacă te înscrii până la sau în 1.06, ți se iau în calcul km făcuți din 1.06. Dacă te înscrii după 1.06, ți se iau în calcul km făcuți de la data confirmării ca participant.

Mă pot transfera la altă opțiune de distanță?
Toți participanții au dreptul la o singură solicitare de transfer la cealaltă tură, după cum urmeaza: cei de la tura dus (986 km): oricând până cel târziu la 31.08.2020; cei de la tura dus-întors (1972 km): oricând până cel târziu la 31.07.2020. Solicitatea este gratuită, dar odată efectuată mutarea, aceasta devine definitivă și este strict responsabilitatea participantului să o finalizeze integral până la finalul evenimentului pentru a căpăta statutul de Finisher.

Cum transmit kilometrajul parcurs?
Pentru fiecare activitate efectuată, furnizezi distanța parcursă utilizând formularul disponibil în contul tău și indici link-ul la activitatea Strava, Endomondo, RunKeeper, etc. Dacă nu utilizezi nici o asemenea platformă, trimiți captura ecranului sau poza lizibilă a ceasului (din care să reiasă clar distanța și data) la adresa de e-mail: AleargaRomania@gmail.com

Cu ce precizie se introduc distanțele?
Două zecimale; însumarea este făcută automat, luându-se în calcul și zecimalele.

Putem participa ca ștafetă?
Nu. Acesta este un eveniment cu participare individuală. Dar vă puteți invita prietenii să participe și ei; faceți-le un bine! 🙂

Se acordă premii pentru primii clasați?
Nu. Mergem pe încredere în realizarea progresului participanților (vizavi de datele transmise de aceștia) și suntem convinși că nimeni nu are nici un motiv să își fure singur căciula doar pentru „gloria” de a fi terminat pe primele locuri, dar asta nu garantează o întrecere absolut corectă ca în lumea reală: același traseu, aceleași condiții, etc. Din aceste motiv, acest Eveniment are caracter Participativ și nu Competitiv! Detaliile aici.

Când și cum îmi primesc catarama de finisher?
După 31.12, prin poștă.

Nu domiciliez în România, pot participa?
Da.

Cum achit înscrierea?
R: Detalii pentru plata taxei de participare prin transfer bancar:

  • Suma: 70 RON (trimitere poștală în România) | 25 EUR (trimitere poștală în străinătate)
  • Beneficiar: SIGHTRUNNING
  • Banca: ING Bank
  • Cod Swift: INGBROBU
  • IBAN (contul în RON nr.) RO03INGB0000999906285778
  • la detalii de plată menționați: „taxă participare Aleargă România!” și numele persoanei în clar (dacă acesta nu rezultă din numele Ordonatorului plății).