Despre Spiritul acestui eveniment

Acest Eveniment NU este o cursă competitivă!

De ce? Pentru că desfășurându-se virtual, nici nu este posibil să se poată face un „clasament” în sensul clasic al termenului, care să compare în mod onest și corect performanța tuturor, pe aceeași scală:

  • deoarece participanții aleargă în lumea reală pe trasee diferite, în condiții diferite;
  • deoarece „cronometrarea” (respectiv, măsurarea distanțelor parcurse) nu este făcută de un observator independent, ci chiar de participanții înșiși (chiar dacă mergem pe sistemul „pe încredere” și suntem convinși că toți participanții își vor raporta în mod onest „kilometrajul” zilnic și nu își vor fura singuri căciula, doar pentru „gloria” unui titlu fără miză sportivă reală, de „a fi ajuns primul / prima”).

Nu ne interesează deci atât de mult cine ajunge primul sau prima, ci mai degrabă ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes tura la care s-au înscris, în timpul alocat.

Întrecerea este deci mai degrabă a fiecăruia cu sine și cu propriile limitări, decât cu ceilalți. Ideea nu este atât să îi „batem” pe ceilalți, ci să ne îmbunătățim fiecare pe sine! Acum, că ceilalți ne motivează și ne ajută să facem asta, cu atât mai bine! 🙂

Bine-înțeles că aplaudăm și admirăm efortul celor care vor ajunge primii, dar în egală măsură îi vom felicita și pe cei mai lenți Finisheri! Determinarea de a nu ceda, consecvența și mobilizarea interioară pentru a reuși sunt de admirat, la fel cum de admirat este și performanța atleților de performanță!

Din aceste motive nici nu se oferă premii celor care vor ajunge primii, ci toți Finisherii – și cel mai rapid și cel mai lent – vor primi aceeași medalie.