Iubitorii de mișcare au parte de o surpriză plăcută vara aceasta, având în continuare posibilitatea să își completeze colecția de medalii, chiar dacă o mulțime de curse reale au fost anulate! www.SmartRaces.ro, platformă lansată în iunie 2020, promovează în Romania conceptul de „cursă virtuală”, răsplătind mișcarea de orice fel cu o medalie reală!

Principiul după care funcționează este simplu: vă înscrieți la o cursă, vă asigurați că parcurgeți distanța propusă de organizatori în timpul alocat, vă încărcați rezultatele în platformă (sub formă de poză cu numărul de pași din aplicația telefonului tău mobil), iar la finalizarea cursei veți primi medalia și diploma de finisher.

Puteți participa la aceste curse oricând și oriunde v-ați afla în lume! Puteți alerga, înota, vă puteți plimba sau merge cu bicicleta, puteți fi pe poteci de munte, pe banda de alergare, la sală, acasă sau chiar la alte curse, iar eforturile dvs. vor fi răsplătite. Ritmul dvs. propriu vă va aduce la finish. Cursele virtuale au o distanță predefinită (5km, 10km, 15km, etc. ), pe care o puteți parcurge dintr-o dată sau o puteți împărți în mai multe curse, atât timp cât vă veți încadra în timpul alocat.

O parte din încasările platformei sunt redirecționate către două dintre cele mai mari organizații non-profit din România: Autism Voice și Hospice Casa Speranței.